EDZŐINK

SZARKA ÁKOS

Fiatal koromban cselgáncsoztam és úsztam, s már közel tizennégy éves voltam, amikor az érdeklődésem a szertorna irányába terelt. Ekkor intenzív önképzésbe kezdtem: Dominic Lacasse kanadai artista, erőművész, valamint Joe Eigo kaszkadőr, akrobata videói inspirálták az edzéseimet, s az általuk gyakorolt mozgásformák követésével gyakorlatilag felfedeztem a Magyarországon ebben az időben még gyerekcipőben járó street workoutot. A következő éveket, ekkor még mindig többnyire saját edzésprogrammal, önállóan készülve, a versenysportnak szenteltem, majd három év aktív versenyzéssel és addigra már közel tízévnyi sportági tapasztalattal a hátam mögött kezdtem meg edzői munkámat. Ennek gyakorlásában a Testnevelési Egyetem rekreáció szakán szerzett diplomám és a Thor Gymben elvégzett FMT-képzés, valamint ismereteim napi szintű fejlesztése segítenek.

Street workout oktatói, szervezői munkám gyümölcse:

2020 – Vendégszereplés a Fővárosi Nagycirkusz képviseletében a Nemzetközi Cirkuszfesztiválon
2020 – Viktor Kamenov workshop megszervezése
2020 – A második magyar street workout kupasorozat megszervezése
2020 – Az első magyar street workout erőnléti kupasorozat megszervezése
2019 – A street workout magyar bajnokságon bronzérmet szerzett Jokhel Mátyás felkészítése
2019 – A Mozdulj Budapest! street workout események szakmai vezetése
2019 – Az első magyar street workout kupasorozat (Tight Hold Cup) megszervezése
2019 – Dan Rosenberg találkozó megszervezése
2019 – Roger Jimenez Julian workshop megszervezése
2016 óta edzőként versenyfelkészítés
2016 óta szakmai partneri munka a Magyar Street Workout Szövetséggel
2016 – A Tight Hold edzésrendszer megalapítása
2016 – Az első és második magyar street workout csapatpárbaj megszervezése
2015 – Az első magyar street workout képzés kidolgozása
2015 – Az első magyar pénzdíjas street workout párbaj megszervezése
2015 óta szakmai partnerség és támogatotti státusz a BeStrong Kondipark street workout parkokat gyártó vállalkozással
2014 óta meghívott bíróként/zsűrielnökként rendszeres részvétel magyar és nemzetközi versenyeken
2013 óta csoportos és személyi edzői munka

Eredményeim street workout versenyzőként:

2016 – bronzérem a dubai világkupa állomáson
2016 – aranyérem a Budapest Urban Games Street Workout Challenge világkupa-kvalifikáción
2016 – bronzérem a zágrábi világkupa állomáson
2016 – ezüstérem a római világkupa állomáson
2016 – ezüstérem a magyar bajnokságon
2015 – magyar bajnok, kvalifikáció a világbajnokságra
2014 – aranyérem a zágrábi világkupa állomáson
2014 – ezüstérem a magyar bajnokságon
2013 – aranyérem a szlovák nemzetközi bajnokságon
2013 – bronzérem a street workout világbajnokságon
2013 – magyar bajnok, kvalifikáció a világbajnokságra

JOKHEL MÁTYÁS

  1. Ettől az évtől vált az életem részévé a street workout, melyet megelőzően számos sportágat kipróbáltam, viszont egyik sem ragadott meg olyan szinten, mint ez a mozgásforma, amellyel mára már a napjaim nagyrészét töltöm.

Sportszakmai tanulmányaimat a Testnevelési Egyetemen végeztem humánkineziológusként, majd elvégeztem a Thor Gym funkcionális edzőképzését is, az FMT-t. Gyakorlatban és elméletben, sportolóként és edzőként egyaránt próbálok hiteles és naprakész lenni. Erősségeim közé tartoznak a dinamikus elemek, amelyek kivitelezésében elsősorban a robbanékonyság, a koordináció és a mobilitás játszik szerepet. Fejlődésre késztetnek viszont az eddig el nem sajátított erőelemek, ezeknek köszönhetően nap-, mint nap új kihívásokkal nézek szembe. A sportág iránti elhivatottságomban fontos szerepet játszik edzőm és szakmai vezetőm, Szarka Ákos, akinek irányításával létrehoztuk a Tight Hold brandet, amely új edzésmódszerrel és annak programjaival színesíti a hazai sportéletet. Azt gondolom, hogy a street workout szerteágazó mozgásanyagának köszönhetően szorgalommal és edzéssel mindenki megtalálhatja a számára sikerélménnyel és izgalommal járó gyakorlatokat. Legyen szó erőelemekről, robbanékonyságról, állóképességről, koordinációs gyakorlatokról vagy akár hajlékonyságról, nálunk az összes megméretik.

RÉTHELYI BALÁZS

Kilencéves koromban határoztam el, hogy táncos szeretnék lenni. Hat éven keresztül versenytáncoltam, sok jó helyezést értem el táncpartneremmel, a válogatott keretbe is bekerültünk, de azóta már egy másik táncstílusban mozgok otthonosan. A tánc maga nagyon jó mozgáskoordinációt és testtudatot adott, amit a sport számos területén tudok kamatoztatni. Eredeti sportom mellett kitekintgettem más mozgásformák irányába is, de leginkább a saját testsúlyos edzés fogott meg, és ebből alakult ki a másik nagy vágyam: hogy edző lehessek. Mostanra már hivatásos táncművész vagyok, és elindultam az edzői pályámon is, amelyhez fitneszinstruktori végzettséget szereztem, illetve elvégeztem a Tight Hold edzői képzését is. Az edzés és a sport komoly hatással van az életemre, egyszerűen többnek érzem magam attól, hogy mindennap átlépem a határaimat. Edzőként ezt az érzést szeretném átadni, és arra ösztönözni mindenkit, aki eddig még nem volt a sportolás rabja, hogy most azzá váljon.